So you wanna have a spiritual awakening...?

Hey, folks! Det är er vänliga kvartersfilosof här igen, redo att dela med sig av sina erfarenheter om Konsten Att Hitta Sig Själv (tm). Den här gången tänkte jag vi skulle se mer på vilka tekniker jag rent praktiskt använder mig av i sökandet.
 
Nej, jag har varken kompass eller karta. Silly.
 
Låt oss ta en exempeldag, säg--- Åh, i går.
 
Jag vaknar, grumpy som vanligt, och tänker genast: Vad sjutton var det DÄR för dröm?
 
Jag tror den handlade om sex.
 
Drömarbete är en viktig del av min vardag. Jag försöker minnas och skriva ner mina drömmar samt, i mån av möjlighet, påverka dem. Som exempel: 
 
Jag är i helvetet. Jag försöker ta mig från klippa till klippa och undviker desperat att falla ner i den glödande sjön under mig. Jag tappar taget och ramlar ner, då en robotliknande tingest kommer upp mot mig, formar sig med sin kropp och säger 'Det här är bara en illusion'. Illusionen bryts och jag märker att jag är bakom kulisserna i efterlivet, där alla olika sorters efterliv finns samlade beroende på personernas tro. Jag tar en motorcykel och åker runt för att studera de olika efterliven.
 
Därefter, efter att jag fått kaffe, slösurfat, klappat Anna och kramat katten (eller om det var tvärtom) går jag iväg till jobbet. På vägen till jobbet sjunker jag in i någon form av visualisering, eller dagdrömmande. Jag har alltid varit sjukt fantasifull och jag har bestämt mig för att försöka använda mig av min fantasi för att utveckla mig själv.
 
På jobbet tar jag en kopp te, för jag har märkt att det är en meditation som funkar för mig. Vandringsmeditationer, bastumeditationer eller helt vanliga andas-in-andas-ut-se-så-zen-jag-är funkar också. Och medan jag sitter och väntar på att uppdatera webben ritar jag ett sigill.
 
Ni minns det, eller hur?
 
Och det är typ det. Sedan, förstås, så anammar jag ju också element ur de religioner jag för tillfället studerar - som, då det gäller wicca, är bland annat att be till guden och gudinnan, meditera över elementen, grunda och centrera eller delta i ritualer, vilket jag hoppas göra inom en snar framtid.
 
Allmänt, Tekniker, Tolv religioner på ett år | |
Upp